Scheulder
Scheulder

Scheulder

Trafohuisjes bVision.nl

Dit eenvoudige trafohuisje vinden we in Scheulder aan de scheuldersteeg. De plaats is gelegen aan de oude Romeinse heerweg en pelgrimsroute van Maastricht naar Aken. Al in de zevende eeuw trok men erlangs op bedevaart. In het dorp was vroeger een gasthuis, waar men destijds kon schuilen, de plaatsnaam is een verbastering van dit woord. Vroegere namen waren ook wel Schuiler of Schuller. De plaats maakt momenteel deel uit van de gemeente Eijsden-Margraten in het uiterste zuiden van Limburg.

Trafohuisjes bVision.nl

Coördinaten: 50.829842 en 5.839981(Google Maps)

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.