Wijnjewoude
Wijnjewoude

Wijnjewoude

Trafohuisjes bVision.nl

Ik werd stil van de mooie natuurfoto’s die Jan K. van Afanja regelmatig op zijn blog presenteert. Ik werd nog meer stil van de foto’s die hij mij stuurde van dit Trafohuisje. Hij heeft er kunst van gemaakt, natuurkunst. Dit is echt spanning. Kijk er eens rustig naar en vertel me of u dezelfde ervaring hebt.

Trafohuisjes bVision.nl

Jan K aan het woord: Het heeft even geduurd, maar hier dan toch een transformatorhuisje uit Fryslân. Ik heb er meteen maar een bijzonder exemplaar van gemaakt, namelijk eentje met een buizerd op het dak.
Die buizerd gebruikt dit trafohuisje regelmatig als uitkijkpost, tot gisteren was hij me echter steeds te snel af.
Dit transformatorhuisje staat aan de rand van het veelvuldig door mij bezochte natuurgebied het Wijnjeterperschar.
Het huisje staat bij Wijnjewoude aan de Nije Heawei tegenover nr. 1.

Trafohuisjes bVision.nl

Wijnjewoude was van oorsprong een agrarische gemeenschap, het ligt tussen Drachten en Oosterwolde. Door de toenemende mechanisatie van de boerenbedrijven dreigde het dorp in eerste instantie leeg te lopen. Echter de aanwezigheid van wat grotere steden, en de toenemende mobiliteit hebben ervoor gezorgd dat de plaats zelfs is gegroeid. Veel forensen zien het dorpje met zijn actieve buurtgemeenschap wel zitten.

Trafohuisjes bVision.nl

Trafohuisjes bVision.nl

Een bijzonderheid is natuurlijk speciaal de foto van de buizerd erbij die hem steeds te snel af was. Maar hier staat hij.

Trafohuisjes bVision.nl

De coördinaten zijn 53.059535 en 6.165184 (Google Maps)

Trafohuisjes bVision.nl

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.