Anjum
Anjum

Anjum

Trafohuisjes bVision.nl

Het trafohuisje van vandaag is op de foto gezet door Hanny, van Hanscke.nl. Ze heeft hierbij de volgende tekst geschreven:
Deze serie heb ik genomen bij de dijk vlakbij Lauwersoog, een fascinerende plek. Op de dijk is er een magnifiek uitzicht over de Waddenzee en over het Lauwersmeer. Hier staat heel vaak een een snackwagen omdat vele mensen dit punt bezoeken. De trap op om van het uitzicht te kunnen genieten of om als startpunt te gebruiken van een lange wandeling over de dijk. Meestal lopen er ook schapen op de dijk te grazen. Op één foto heb ik nadrukkelijk met de sluizen bij Lauwersoog gewerkt. Een ieder die ooit hier gereden heeft zal zich dit beeld altijd blijven herinneren.

Trafohuisjes bVision.nl

De foto’s zijn genomen op de Bantswei in Anjum gemeente Friesland. Anjum, gelegen in het noordoosten van de gemeente Dongeradeel, is één van de oudste dorpen van Friesland.
Het dorp, al ontstaan rond het jaar 1000, is naar men zegt door de man ‘Ane’ gesticht.
Om zijn vee en huis tegen het water te beschermen bouwde hij een terp. Nakomelingen kwamen en gingen op en om de terp wonen.
En zo is het dorp ‘Anigheim’ ontstaan, het huidige Anjum.

Trafohuisjes bVision.nl

De sluizen waar Hanny het over heeft zijn de De R.J. Cleveringsluizen (vóór 2 oktober 2007 Lauwerssluizen) en zijn spuisluizen ten westen van Lauwersoog. Het spuisluizencomplex in de N361 bestaat uit drie bouwwerken (met elk vier spuikanalen), waarvan er twee op het grondgebied van Friesland staan en de andere zich in de provincie Groningen bevindt.

Trafohuisjes bVision.nl

De coördinaten zijn 53.407992 en 6.156935 (Google Maps)

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.