Spanning in Zaltbommel
Spanning in Zaltbommel

Spanning in Zaltbommel

Trafohuisjes bVision.nl

Het trafohuisje van deze week is op de foto gezet door Frank103, die hier wellicht niet genoemd wil worden, maar voor de volledigheid doe ik dat toch. Wellicht een hachelijke zaak…

Trafohuisjes bVision.nl

De foto’s zijn gemaakt aan de Boschstraat in Zaltbommel, naast de Rabobank, aan de rand van de stad. Een schoon huisje, letterlijk en figuurlijk. Zaltbommel ligt in de Bommelerwaard en deze maakt onderdeel uit van de provincie Gelderland.

Trafohuisjes bVision.nl

Op de achtergrond ziet u de St. Maartenskerk, aan het Kerkplein in Zaltbommel. De kerk is naar alle waarschijnlijkheid ontworpen door Gisbert Schairt, een inwoner van de stad en stamt uit ca 1500. Ooit had de toren een spits, maar na diverse inslagen vreesde men dat de toren verwoest zou worden en is de spits er na de laatste inslag eraf gebleven. Ofwel sinds ca 1700 is het een stompe toren geworden.

Trafohuisjes bVision.nl

De coördinaten zijn 51.810956 en 5.250606 (Google Maps)

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.