Roosteren
Roosteren

Roosteren

Trafohuisjes bVision.nl

Vlak bij de Spar aan de Molenstraat in Roosteren staat dit kapelletje, oh nee, trafohuisje. Een schitterende combinatie van Kerk en Werk. Een huisje waar de pater net zo graag naar kijkt als ook de elektricien die het moet onderhouden. Een schitterende combinatie vind ik.

Trafohuisjes bVision.nl

Roosteren is een klein kerkdorp met ongeveer 1500 inwoners in de provincie Limburg. De plaats was lange tijd het noordelijkste puntje van Zuid Limburg. Na de herindeling is dit het dorpje Holtum geworden. Het dorp ligt recht tegenover de gemeente Maaseik in België en ertussenin ligt de brug over de rivier de Maas. Bij het dorp liggen twee kastelen, Kasteel Ter Borch en Kasteel Eijckholt, waarin tegenwoordig horeca is gevestigd. Het Julianakanaal deelt het dorp in twee gedeelten, Oud Roosteren en Roosteren.

Trafohuisjes bVision.nl

Lat: 51.08311504266
Lon: 5.817850828170

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

Eén reactie

  1. Wieneke

    Het blijft toch leuk om al die trafohuisjes te zien in je verzameling.
    Onlangs was ik in Praag en ik heb echt opgelet of ik een huisje voor je kon kieken, maar nee……. helemaal niks op dat gebied.
    Groeten vanuit Friesland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.