Wittem – Klooster
Wittem – Klooster

Wittem – Klooster

Trafohuisjes bVision.nl

Vandaag alweer een Trafohuisje van eigen hand. Gefotografeerd aan de van Pettenbergweg in Wittem. Ook dit huisje past volledig in de omgeving, een oud redemptistenklooster. Als je er niet op let rij je het honderd keer voorbij zonder het gezien te hebben. Toch ligt het aan een van de meest toeristische routes in Limburg. Van Pettenberg liet overigens het klooster bouwen. In het begin zaten er Capucijners in, pas later werden het een redemptistenklooster met een seminarie vooor de opleiding van priesters.

Trafohuisjes bVision.nl

Als je Zuid-Limburg een keer echt wil zien moet je gewoon de Mergelandroute volgen. Dan kom je langs heel veel trafohuisjes die niemand opvallen. Dit huisje staat op de meest bezochte religieuze plaats in Nederland. Het hele dorp bestaat uit klooster en een kasteel, voor de rest zou je er ook niet gezien willen worden. Toch is er best wel wat te zien, het Kasteel is prachtig, er is een mooie kerk waar je gewoon naar binnen kunt, en omgeving is prima, maar het blijft een speldeprik op de landkaart.

Trafohuisjes bVision.nl

(wiki)De heilige Gerardus Majella werd in 1893 door Paus Leo XIII zaligverklaard en wordt sindsdien in Wittem vereerd. Deze verering maakte Wittem vanaf de jaren 1920 tot een belangrijk bedevaartsoord. In 1961-62 werd aan de noordkant de Gerarduskapel gebouwd. In het klooster vinden dagelijks misvieringen plaats, terwijl er ook congressen en andere evenementen voor groepen worden georganiseerd. Jaarlijks wordt het klooster, met name in de periode tussen mei en oktober, door duizenden mensen bezocht, uit heel Nederland alsmede het Belgische en Duitse grensgebied. Naast de kapel van Gerardus Majella wordt ook de zgn Ronde Kapel met een icoon van Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand veel bezocht.

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.