Projectspanning in Heer (1) Soudantstraat
Projectspanning in Heer (1) Soudantstraat

Projectspanning in Heer (1) Soudantstraat

Trafohuisjes bVision.nl

Twee kunstenaressen gaan het helemaal maken, Esther Janssen en Wendy Bij de Ley. Zij versieren Elektriciteitshuisjes en -kasten in Heer (bij Maastricht) om tot ware kunstwerken. Twee trafohuisjes zijn al klaar, waaronder deze trafo-“kast”. Het initiatief komt vanuit vanuit het buurtplatform Groot Heer. Het is de bedoeling dat op deze wijze dertien gebouwtjes worden getransformeerd tot Kunstwerk

Trafohuisjes bVision.nl

Heer is een plaats bij Maastricht en stond vooral bekend om zijn Molukse gemeenschap. Na al die jaren is deze gemeenschap toch deel uit gaan maken van een stuk Nederlands erfgoed en zijn deze mensen opgenomen in het grote geheel. De trafohuisjes in het algemeen, zeker de wat later geplaatste saaie gevallen, zijn vaak beklad met graffiti of storende opmerkingen. Op deze wijze probeert men de gebouwtjes te beschermen. Bij de betonnen kast hier valt op dat deze stamt uit de PLEM tijd en heeft niemand er ooit EPZ of Essent of nu Enexis van te maken. En wie ben ik om dit dan niet te plaatsen. Dit snijdt hout, of niet… Overigens staat in dezelfde straat nog een kast, nog niet versierd.

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

3 reacties

  1. Pingback: Heerlijk spanning « bVision & Photography

  2. Pingback: Heerlijke spanning « Trafohuisjes

  3. Pingback: Heerlijk spanning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.