Hobrede, Zeevang
Hobrede, Zeevang

Hobrede, Zeevang

Trafohuisjes bVision.nl

JanuariHet trafo huisje van deze week kunt u aantreffen in het dorpje Hobrede. Het huisje is op de foto gezet door Jeanne, van Sjannesblog. Het huisje is oorspronkelijk gebouwd in 1948 en is destijds gebouwd door het Provinciaal Electriciteitsbedrijf van Noord-Holland (P.E.N.). Later is het overgaan naar Nuon en nu wordt het beheerd door Liander. Het staat een beetje plomp naast een schitterende boerderij en wat nieuwere woningen. Bij wijzigingen aan dit huisje zijn er in 2009 grondboringen gedaan. Men had het vermoeden dat op het perceel mogelijk sporen van landbouw te vinden zouden zijn, zoals ploegsporen, afvalkuilen, waterputten, slootvullingen, gebruiksvoorwerpen en gereedschappen uit de middeleeuwen. Gezien de plaats zou dat kunnen, maar dan had men dat bij de bouw ook wel gevonden. (RAAP Archeologisch Adviesbureau heeft in augustus 2009 een bureauonderzoek uitgevoerd in verband met de voorgenomen sloop- en bouwwerkzaamheden aan de Hobrede 34 in de gemeente Zeevang). Maar het huisje staat nog… en ik mocht helaas het boorrapport niet downloaden.

Trafohuisjes bVision.nl

Hobrede maakte deel uit van de heerlijkheid Oosthuizen, waartoe naast het dorp Oosthuizen ook Zuid-Schardam, Etersheim, Hobrede en het Verloren Einde van Kwadijk behoorden. Later werd dit de gemeente oosthuizen tot het in 1970 opging in de gemeente Zeevang. Hobrede ligt ten noorden van Purmerend, richting Oosthuizen.

Trafohuisjes bVision.nl

De gemeente Zeevang, waarvan Hobrede nu deel uitmaakt, maakt deel uit van de plusregio Stadsregio Amsterdam en de Metropoolregio Amsterdam. De streek wordt ook wel onder de regio Waterland gerekend, al behoort het er van oorsprong niet bij.

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.