Spanning in Groot Haasdal
Spanning in Groot Haasdal

Spanning in Groot Haasdal

Trafohuisjes bVision.nl

MaartWie van Hoensbroek naar Maastricht wil heeft vele opties om te rijden, een daarvan is binnendoor, een optie die ik meestal prefereer. Een van mijn favoriete routes is dan via Schimmert. Ik rij dan via Groot Haasdal de Kleverstraat naar onderen richting Valkenburg en dan via Meerssen naar Maastricht. Autoweg is voor mij eigenlijk nooit een optie.

Trafohuisjes bVision.nl

En laat nu net op het kruispunt van Groot Haasdal en de Kleverstraat dit magnifieke trafohuisje liggen. Dat angstvallig bewaakt wordt door de omwonenden en door Maria… Gezien dit ook mooie kapelletje dat er vlak bij ligt, en overigens een rijksmonument is. Groot Haasdal en Klein Haasdal (samen Hazel genoemd) zijn twee gehuchten behorend bij Schimmert in de gemeente Nuth. De naam Haasdal is waarschijnlijk afkomstig van het Germaanse “habukas dala” = “dal van de havik”. Ook de watertoren waar Schimmert zo trots op is, ligt in Haasdal…

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.