Spanning ergens in de buurt van Leiden
Spanning ergens in de buurt van Leiden

Spanning ergens in de buurt van Leiden

Trafohuisjes bVision.nl

AprilNiet altijd gaat het van een Lei(d)en dakje. Van onze Leidse Glibber Emile kreeg ik het volgende mailtje:
Hoi Sjoerd,
In het kader van beter mee dan om verlegen, hier een trafohuisje dat ik tijdens het varen in de polder tegenkwam. Weet er verder niets vanaf maar zag hem opeens en dacht klik klik klik 🙂
Groetjes,
Emile.
De foto’s waren in ieder geval prima, en het het trafohuisje was zeker logwaardig. Zo’n trafohuisje staat er nog niet op dus, aan de slag … (ik ga dan ook eerst zelf op zoek zonder een mailtje terug te sturen om meer info)

Trafohuisjes bVision.nl

Met die info moet je het gewoon mee doen. Gelukkig stond er een naam op het trafohuisje, Stingsloot. En zoeken op Google naar Stingsloot leverde me de Leidseweg op en dan is het een kwestie van met Google maps de weg te volgen tot ik het trafohuisje tegen kwam. En dat kan soms een heel eind lopen zijn… Vooral als je de verkeerde kant uitloopt.

Trafohuisjes bVision.nl

Stingsloot maakt samen met Watertuin deel uit van de gemeente Gemeente Kaag en Braassem. En van alle drie had ik uiteraard nog nooit gehoord. En zo zie je maar weer dat weg in Nederland soms meer oplevert dan een vakantie naar een warm land in Europa. De gemeente is de gemeente van Swiebertje (Joop Doderer) en André van Duin, maar ook van Joop Zoetemelk die gisteren hier in het zuiden meedeed aan de Amstel Gold Race voor toerfietsers. En zo maakt LG het toch nog actueel…

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.