Spanning in Broukzittert
Spanning in Broukzittert

Spanning in Broukzittert

Trafohuisjes bVision.nl

MeiOp de hoek van Hemelsley en de Broeksittarderweg vond Di Mario van dimario.info het onderstaande trafohuisje, niet mooi, niet slecht, maar zeker waard om in een verzameling te worden opgenomen. Ze geven toch een beeld van de tijd waarin deze gebouwd werden. We zullen het dorp met ere behandelen, al was het een roerige tijd af en toe in het verleden. Vooral als er gevoetbald moest worden gingen veel clubs er met angst en beven naartoe. Maar dat was het verleden. Het heeft nog steeds eigen plaatsnaamborden, al maakt het deel uit van de gemeente Sittard-Geleen.

Trafohuisjes bVision.nl

Broukzittert (Broeksittard) is een kerkdorp met ongeveer 1700 inwoners in de Nederlandse provincie Limburg, gelegen ten oosten van de stad Sittard, waarmee het anno 2006 volledig is aaneengegroeid. Samen behoren zij tot de gemeente Sittard-Geleen. Het dorp ligt tegen de Duitse grens een paar honderd meter van het Duitse Tuddern.

Trafohuisjes bVision.nl

Broeksittard wordt voor het eerst officieel vermeld als Bruchsitert (moeras-Sittard) in een document uit het jaar 1144. Het dorp is ontstaan in de vroege middeleeuwen bij een gebied dat zeer geschikt was om vee te houden. (WIKI)

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.