D.I.Y. Stroom in Amstelveen
D.I.Y. Stroom in Amstelveen

D.I.Y. Stroom in Amstelveen

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Dat we onze reizende reporter overal kunnen tegenkomen weten we inmiddels al. Deze keer was Di Mario in Amstelveen te vinden. En wel op de hoek van de Smederij met de Kuiperij, vlak bij de Gamma. Weet u wel, niemand kan toch zonder de Gamma. Daar staat het bovenstaande gemetselde trafohuisje. Niet opmerkelijk, maar toch zichtbaar goed aanwezig. Het moet gewoon doen waar het voor gemaakt is, Hoge spanning omzetten naar een lage spanning waar iedereen mee aan de slag kan.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Maar waarschijnlijk onbewust, dat kan ik uit zijn verhaal niet opmaken, had hij de betonnen blok met de trafo rechts achter de rode container niet opgemerkt. Ik ben het overigens met u eens dat dit ook geen huisje is, maar ook deze betonnen gevallen zijn een tijd gebruikt, maar worden weer steeds vaker vervangen door een trafohuisje. Het huisje is veel makkelijker in onderhoud dan zo’n blok. Je kunt binnen werken in de regen, en dat is met stroom wel zo veilig.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Amstelveen is me overigens geheel onbekend. Niet als naam eigenlijk, ook niet waar het ligt. Ik kan er gewoon geen feiten of herkenning aan meegeven. dus maar even op Google gekeken, ons aller vriend… Daar vind ik dan ook dat deze stad pas sinds 1964 deze naam draagt en voordien heette het Nieuwer-Amstel. Zo zie je maar dat je niet alles kan weten.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.