Nieuw trafohuisje aan de fonteindreef in Tongeren
Nieuw trafohuisje aan de fonteindreef in Tongeren

Nieuw trafohuisje aan de fonteindreef in Tongeren

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Merel stuurde me bijgaande foto’s van een redelijk nieuw geplaats transformatorhuisje aan de fonteindreef in Tongeren (BE). Ze schreef hierbij het volgende:

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Dag Sjoerd
Hierbij enkele foto’s van wat jullie een trafo huisje noemen. Wij hier kennen het meer als een electriciteits cabine
Het is genomen in Tongeren aan de Fonteindreef vlakbij daar waar in juni het nieuwe zwembad zijn baantjes opent.
Kies zelf maar welke foto’s je het beste vind. Is genomen met mijn smartphone

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Nou was het vinden van de lokatie weer een uitdaging, want er is daar de afgelopen tijd zoveel gebouwd dat Google Maps het liet afweten. Daar stond alleen en open terrein op. Dan maar naar Bing, maar ook daar was het even puzzelen voor ik die cabines had gevonden. Een handige hulp was een van de foto’s waar een heel klein stukje parkeerplaats op te vinden was. Verder is het uiteraard alleen maar een modern standaard trafohuisje in een modern pas ingerichte mooie omgeving in de oudste stad van België.En zoals jullie zien heeft men ook in België het hoogspanningsdeel hier op 10.000 Volt staan (al heb ik er ook met 15.000 Volt).

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Ik kan het niet nalaten om wat extra informatie te geven over dat gebied: (afkomstig van okra.nl)
Pliniuspark
Tongeren is een van de oudste nederzettingen in de Romeinse tijd en ontstond nabij de Pliniusbron. In België wordt deze historische periode aangeduid als het Gallo Romeins verleden. Door het sluiten van het recreatiepark ‘ Het land van Ooit’ in Tongeren, raakte een belangrijk gebied van Tongeren in onbruik.
Om een openluchtzwembad in te passen ontwierp OKRA een landschapspark als een weerspiegeling van het landschap in Haspengauw bekend om het glooiende landschap, fruitbomen en het contrast tussen de hogere droge gronden en de natte lage gronden. De Pliniusbron neemt binnen het park een belangrijke plek in. De bron staat voor de oorsprong van Tongeren en vertelt het verhaal van het Gallo Romeins verleden. Het openluchtzwembad is gelegen op het hoogste punt, van waar er uitzicht is over de gehele omgeving. Zodoende vormt het een moderne tegenhanger van het naastgelegen kasteel Betho.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.