Honthem
Honthem

Honthem

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Marthy heeft dit weekend de site even overgenomen. Gisteren met de mooie MG en vandaag met dit prachtige trafo huisje in Honthem. Dit huisje was een standaard huisje van de destijds nog PLEM (Provinciale Limburgse Electriciteits Maatschappij) die in 1909 werd opgericht. Later is de PLEM gefuseerd met Limagas tot Mega Limburg (1992) wat later is opgegaan in Essent(1999). Bijzonder aan dit huisje zijn de ramen. Bij de meeste huisjes welke op deze wijze gebouwd zijn zijn de ramen later dichtgemetseld. Hierbij het verhaal van Marthy:
Ha Sjoerd,
We reden er in de auto langs op de terugweg van een wandeling en zoals zo vaak gebeurt moest manlief weer eens een noodstop maken omdat ik wat zag. Ik vond het een beauty, wel een paar fotootjes waard. Ik twijfelde nog even of het wel een trafohuisje was maar toen ik op de rode sticker het logo van Essent zag wist ik dat ik goed zat. Ik zag nergens een straatnaam maar volgens mij is het Honthem 1 a te Honthem/Margraten. Maar dat zoek jij wel uit.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Honthem hoor ik u denken, waar ligt dat gat, nog nooit van gehoord. Nou, dat kan. Zoals u kunt zien op het bord maakt het deel uit van de gemeente Eijsden-Margraten. Tot 1982 behoorde Honthem tot de gemeente Gronsveld. De Inwoners wonen rond de weg Honthem tussen Cadier en Keer en Margraten.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.