Spannung in Saalbach
Spannung in Saalbach

Spannung in Saalbach

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Ha die Sjoerd,
Ja, ik ben ècht gevlucht voor het carnavalsgebeuren, net als ieder jaar trouwens. In Duitsland – waar mijn man werkt – ligt alles plat op de donderdag voor carnaval. Dit in verband met ‘Altweiberfasching’ ook wel ‘Wieberfastelovend’ (Köln) of ‘Fettdonnerstag’ (Aken) genoemd. En dus zijn wij weg 🙂 op de vlucht voor deze Altweiber.
Zoals vaker vluchten we dan naar Oostenrijk. En daar, in de bergen, vlakbij Saalbach, zag ik dit huisje. Het ligt voor berghotel Seidlalm http://www.seidl-alm.com/ op zo’n 1800m hoogte. Dit hotel heeft een eigen goederenliftje, wellicht dat ze daarom ook een eigen trafohuisje hebben.
Groetjes, Inge

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Daar heb ik vandaag helemaal niets aan toe te voegen, hooguit dat door de ligging van het hotel het goedkoper was om een 10 kV kabel in de grond te leggen dan om vanaf een ander huisje met 440 volt te werken. Met zo’n groot hotel heb je in de winter veel vermogen nodig. En dat is eenvoudiger en met minder verlies aan te voeren met een hogere spanning.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.