Bij de Brandweer in Muiderberg loopt de spanning hoog op
Bij de Brandweer in Muiderberg loopt de spanning hoog op

Bij de Brandweer in Muiderberg loopt de spanning hoog op

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Hoi Sjoerd,
Ik heb het al vaker gezegd, in Almere zie ik het bijna nooit, ik hoef maar de brug over te gaan terug naar oud land en voila? Een trafo huisje in Muiderberg naast de brandweer van Muiderberg, de straatnaam staat er zelfs op, de Echolaan, en van die mooie tegeltjes erin verwerkt.
Schreef Morgaine, van Morgaine’s Passions
Bij dit trafohuisje stond op dat moment ook het Renault viertje van gisteren op mijn blog. Daarom vandaag dit huisje in de picture. Het is een mooi klassiek ontwerp en past mooi in de verzameling.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het PEN-trafohuisje is een ontwerp van Johan van Loghem. Het kenmerk van Johan waren de tegels met de haan en de hond. Op de deur van de huisjes stond al een waarschuwing dat het betreden van de ruimte levensgevaarlijk is, en de haan en de hond moesten dat onderstrepen. De haan met rede, hij kraaide deze waarschuwing uit, geen onbevoegde mag hier binnentreden. Voor de mensen die hier geen boodschap aan hadden stond daar nog de hond, die meteen toe zou happen als er iemand het waagde het gebouw toch te betreden. Voor de rest was het alleen bedoeld als sieraad voor het gebouw.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het uitgebreide verhaal over de haan en de hond kunt u lezen op een van mijn oudere blogs hierover, ik zie inmiddels dat deze alweer uit april 2013 stamt. Dus de extra informatie voor de liefhebbers is nooit weg.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.