Spanning op de molen in Woerden.
Spanning op de molen in Woerden.

Spanning op de molen in Woerden.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

René, van Renesmurf.nl schreef het volgende bij het sturen van deze foto van het trafohuisje in Woerden:
<Renesmurf schrijft> Hallo.
Ik was in Woerden en zag daar dit huisje, nabij een molen
Groeten Renesmurf </Renesmurf schrijft>
Daar mag ik het dan mee doen. Startpunt was uiteraard kijken of ik een molen kon vinden, en daarbij begon het geluk. Ik vond er maar ene, alleen stond daar geen trafohuisje bij. En voor je het weet wandel je met streetview van Google door de omgeving van Woerden. Ik zag het toevallig snel staan en heb geprobeerd om zo en de molen en het trafohuisje te verenigen. En dan mag je best een beetje reclame maken voor de molen. In 1755 werd de houten standaard molen vervangen door een stenen korenmolen, “De Windhond“. De molenaars hebben in die tijd veel koren gemalen en getracht de molen rendabel te bedrijven. Maar in de huidige tijd is dat niet meer mogelijk. In 1977 kwam de gemeente in het bezit van “De Windhond”. Sindsdien is de molen te bezichtigen en er wordt weer onderhoud gedaan. De molen draait ook regelmatig en de producten kunnen ook daar gekocht worden.
Ook het trafohuisje is bijzonder. Niet de standaard blokkendoos, maar het staat wat hoger op de poten zullen we maar zeggen. Het lijkt anderhalve verdieping hoog te zijn. en met het puntdak is het een echt huisje.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.