Spanning bij de Brandweer in Zichem-Scherpenheuvel.
Spanning bij de Brandweer in Zichem-Scherpenheuvel.

Spanning bij de Brandweer in Zichem-Scherpenheuvel.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

<Morgaine schrijft> Hey Sjoerd,
Ik was afgelopen zaterdag dus in België, in Scherpenheuvel en nog meer in Zichem is deze foto of foto’s gemaakt. Er stond helaas een markt in dit geval, ik kon dus helaas niet anders dan zo foto’s nemen en het grappige is, weer de brandweer ernaast? hahahaha Kijk maar of je er iets mee kunt, straatnaam weet ik dus niet, maar het lijkt mij dat er maar 1 brandweer is in Zichem, geen idee hoor 😉 Ik was ook nog in gezelschap en dat maakt fotograferen ook al lastiger omdat zij natuurlijk niet snappen waarom ik dit nu perse op foto wil hebben en dan doorlopen. </Morgaine schrijft>

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Je hebt huisjes en huisjes, hoe ik ook mijn best deed, ik kon het niet vinden. In Zichem zelf was het niet, en in Scherpenheuvel wel brandweer, maar daar stopte de garages bij nummer 6, geen 7 en 8. Rond gereden met google, maar niets gevonden. Dan maar een mailtje naar de brandweer van Scherpenheuvel-Zichem sturen, om raad, en dat was een goed idee, ik kreeg per ommegaande antwoord van een van hun kapiteins (waarvoor dank)
Beste,
dit is op de Zuidervest 26 in 3270 Scherpenheuvel, de poorten van de oude brandweerkazerne.
Deze grenst aan de achterzijde aan de nieuwe kazerne (Prattenborgstraat 14b)

En als je op de onderste foto kijkt zie je dat het huisje daar een beetje onzichtbaar is… De brandweer is je beste vriend toch….

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Zichem is o.a. bekend als de geboorteplaats van Ernest Claes, een van Vlaanderens meest gelezen schrijvers in de tweede helft van de 20e eeuw. Zijn geboortehuis is ingericht als museum. Diverse van zijn boeken zijn later verfilmt of hebben dienst gestaan als de grondslag voor een film. De Witte is verfilmt, en de televisieserie Wij, Heren van Zichem was gebaseerd op zijn boeken.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.