Spanning in Riga (Letland)
Spanning in Riga (Letland)

Spanning in Riga (Letland)

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

De volgende bijdrage komt van ver en verdiend dus alleen daarom al een plaats op de site. Op de foto zijn de grote deuren van waarschijnlijk drie hoogspanningstrafo’s te zien met daarboven de ontluchtingen voor de vrijgekomen warmte bij het transformeren van de hoge naar een lagere spanning. De foto is gemaakt door Inge van schrijfsels van mij die ik dan ook even haar verhaal laat doen:
Hallo Sjoerd,
Ik schreef er al over op mijn blog: ik was in Riga. Vol spanning ivm het te bezoeken concert van Andrea Bocelli, maar ik zag ook kans om voor jouw blog een ‘spannende’ foto te nemen. Het is in de Tirgonu Iela in Riga, Letland. Ik dacht dat het makkelijker voor je zou zijn om het juiste adres op te zoeken. Ik wist dat bakkerij ‘Rigensis’ in dezelfde straat ligt, vandaar.
Groetjes, Inge

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Uiteraard heb ik de bakkerij ook gevonden. Die zitten in een schitterend oud pand in Riga. Ik ben daar op Google Maps wat wezen dwalen en vind Riga een bezienswaardige stad. Riga werd gesticht in 1201 en is een voormalige Hanzestad. Het historisch centrum van Riga staat niet voor niets op de Unesco-Werelderfgoedlijst, onder andere dankzij de pittoreske oude binnenstad (ook wel bekend als Vecrīga) met haar kronkelende straten, middeleeuwse kerken, waarvan de torenspitsen de skyline domineren, en gildehallen. (zie ook wiki).

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.