Het is spannend op Schiphol
Het is spannend op Schiphol

Het is spannend op Schiphol

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het transformator onderkomen van deze week is op de foto gezet door Di Mario, een trafohuisje of transformatorstation mag je het niet echt noemen, maar het doet wat het moet doen. Dit onderkomen kwam hij tegen nadat hij netjes de auto geparkeerd had. Nu is het uiteraard ook niet vreemd dat op Schiphol ook stroom nodig is. Hier staan er echter drie trafo’s naast elkaar. Niet uniek hoor. Op grotere bedrijfsterreinen komt dit vaker voor. Vooral na afspanportalen van de 150 kV zie je dit vaker.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Schiphol is naast een vliegveld ook een bedrijventerrein waar zoveel bedrijven liggen die gebruik maken van de faciliteiten van de Schiphol (meestal verplicht), dat een serieuze spanningsvoorziening absolute noodzaak is. Dit is echt niet de voorziening voor het hele Schipholgebied, maar een klein onderdeeltje daarvan. Veel faciliteiten zijn dubbel uitgevoerd en via aparte hoogspanningsleidingen gevoed. Een absolute noodzaak als er diverse toestellen in de lucht zijn en de verkeersleiding op Schiphol zou uitvallen.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.