Landelijke spanning in Balbiac
Landelijke spanning in Balbiac

Landelijke spanning in Balbiac

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

De Klaprozen kreeg ik er gratis bij, bij het mailtje van Marthy van Heen en terug naar de Ardèche, dus heb ik deze ook maar als eerste opgenomen, het geeft ook het landelijke karakter weer waar het trafohuisje staat, maar laat ik eerst Marthy even aan het woord:

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Ha Sjoerd,
Een Frans huisje deze keer. We maakten een heerlijke wandeling en te midden van de wijnvelden en klaprozen kwamen we dit mooie trafohuisje tegen. Het lag aan de toegangsweg naar een klein gehucht, Balbiac geheten. Dit valt onder de commune Rosières. Rosières ligt vlak bij Joyeuse in de zuidelijke Ardèche. Dit is een bekende plaats bij veel Nederlandse toeristen, er is namelijk iedere week een leuke markt.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Voor mij is de Ardèche ook niet geheel onbekend, maar het is nu wellicht veel rustiger als in de tijd waar ik het over heb. Destijds was het een geliefde streek voor veel Nederlanders die daar met de bouwvak massaal naar toe trokken. En niet voor niets uiteraard. Het ligt in de overgang tussen het noorden en het echte zuiden, en is een prima streek voor wijngaarden en lavendel-velden.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Wijn was destijds belastingplichtig aan de grens en wij hadden een aantal dozen wijn in onze kleine oranje Peugeot 104 geladen, alle dozen wijn netjes naast elkaar liggend achter in de kofferbak. En uiteraard liep de douanier om de auto heen, keek naar wat er in lag en vroeg of we nog wat hadden aan te geven, en ik zo eerlijk als ik was zei dat we ook nog 10 dozen wijn hadden meegenomen. Hij keek mij vermanend aan en zei dat ik daar geen grappen over mocht maken. Mijn excuses werden aanvaard en ik kon doorrijden… Destijds hadden we deze Côtes du Vivarais ingeslagen bij een wijnboer in ik dacht Orgnac l’Aven, waar we dichtbij ergens op een camping lagen.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.