Spanning in Nijkerk
Spanning in Nijkerk

Spanning in Nijkerk

bVision & Photography

Het huisje op deze foto’s is gepot door Di Mario, van Di Mario.info. Het staat zoals u kunt zien aan de Koetsendijk in Nijkerk. Pal naast het oude Waaggebouw. Het is een vrij groot trafohuisje en ook hier is weer mooi schoon metselwerk gebruikt om dit huisje zijn aanzien te geven. Eigenlijk zijn dit allemaal gebouwen uit de geschiedenis van onze elektriciteitsvoorziening.

bVision & Photography

En dan het waaggebouw, belangrijk voor iedere grote stad om het marktwezen te promoten, werd het door de gemeente Nijkerk gebouwd in 1902. Later werd het uitgebreid met een weegbrug voor vrachtwagens, maar ook hier is het net als bij kerken, achterhaald door de tijd. In 1984 werd het gebouw ingericht als Elektriciteitsmuseum maar ook dit was niet de oplossing om het gebouw te behoeden voor verval, er kwamen geen bezoekers naar Nijkerk…
Door verbouwing van het gebouw en een nieuw aangebouwde terras/wintertuin is het gebouw een combinatie geworden van oud en nieuw. Mijn voorkeur heeft dit niet, maar als op deze wijze een gebouw gespaard blijft van de sloop moet het maar.

bVision & Photography

Hey, ik zie pannenkoeken op het mooie waaggebouw staan. Pannenkoek restaurant “De Waegh” is gevestigd in dit mooie waaggebouw, op de 1e verdieping, waar je uitzicht heb over het plein van Nijkerk. Sinds 2013 zitten daar nieuwe eigenaren die er een complete Jungle van gemaakt hebben. Ontspanning voor jong en oud, en de keuken heeft meer dan alleen maar pannekoeken.

bVision & Photography

Waar het huisje staat is inmiddels wel duidelijk, aan de koetsendijk bij het Waaggebouw in Nijkerk. Het kan niet missen.

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.