Leiden – Peperbus bij het café
Leiden – Peperbus bij het café

Leiden – Peperbus bij het café

bVision & Photography

De volgende foto’s zijn gemaakt door Di Mario van Di Mario.info, die al dacht (ik ook overigens) dat ik door zijn laatste bijdrage heen was, niet dus, wie wat bewaard heeft wat, al wordt de spoeling dun…, maar laten we hem eerst zijn verhaal doen.
Bij de volgende foto’s twijfel ik wel of het een trafohuisje is (geweest) Maar dat kun jij misschien beter beoordelen. Ik zet voor de zekerheid wat gegevens erbij. Misschien kun jij het onderzoeken. De pilaar staat rechts van de ruïne van de Vrouwenkerk aan het Vrouwenkerkhof. Een prachtige omgeving zo vlak achter een drukke winkelstraat.

bVision & Photography

Over de vraag kan ik duidelijk zijn. Ja het is een trafohuisje geweest,dat kun je zien aan de twee deuren welke boven elkaar staan. Deze geven deuren geven toegang naar het hoogspanningsgedeelte en het laagspanningsgedeelte van dit gewezen trafohuisje, of beter bekend onder de bijnaam peperbus. Ik twijfel echter of deze peperbus origineel op deze plaats gestaan heeft. Wellicht dat Emile van Leidseglibber.nl daar een antwoord op kan geven, hij is bekend in deze buurt…

bVision & Photography

Maar Di Mario vergeet aan te geven waarom dit pleintje nog meer bekend is, zo ligt er het mooiste museum van Leiden, het Rijksmuseum Boerhaave en niet te vergeten ook de beroemdste kroeg van heel Leiden. En naar de naam van deze laatste mag u raden. Behalve de eer is er niets mee te winnen. En twee personen zijn uitgesloten van deelname…

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.