Spanning in de villa te Oldeberkoop
Spanning in de villa te Oldeberkoop

Spanning in de villa te Oldeberkoop

bVision & Photography

Vandaag een bijdrage van Wieneke van het blog Griemmank. En die bijdrage mag er zijn, als ze uit dit trafohuisje de trafo’s weghalen zou je er zo in willen trekken. Het lijkt meer op een compleet woonhuis. Oké, de grote groene deur vervangen door een schuifpui en wat ramen erin, maar voor de rest is het prima te doen. Dit bericht had er eigenlijk vorige week al moeten staan, maar er was wat Delfts blauw uit de hoofdstad tussengekomen. Overigens vind ik deze “echte” trafohuisjes veel mooier. Een mooi huis hoef je niet te versieren met een mural. Maar laten we even kijken wat Wieneke er van vind, met de opmerking dat vanmorgen reed anderhalve maand geleden is…

bVision & Photography

Hallo Sjoerd,
Wij waren vanmorgen al vroeg in Oldeberkoop voor de maandelijkse streekmarkt met bioproducten en andere leuke dingen. Telkens als wij hier zijn, dan denk ik: ‘Oh, verdorie, wéér de camera vergeten om bijgaand trafohuis voor jou te fotograferen’. Maar vanmorgen was ik bijdehand en stopte ik de camera in de tas. Je weet dat ik nog steeds geen smartphone heb. Dit trafohuis, want het is best groot, staat aan de Wolvegasterweg. Dit is een van de toegangswegen naar het centrum. Oldeberkoop is een heel oud dorp en het heeft erg veel sfeer. Enfin, dat kun je wel op internet zien en lezen allemaal. Oldeberkoop is landelijk bekend vanwege de Open Stal, die jaarlijks veel bezoekers trekt.
Groetjes van Wieneke

bVision & Photography

Oldeberkoop is een dorp in de gemeente Ooststellingwerf (Friesland). Het dorp ligt ten noordoosten van Wolvega tussen Nijeholtpade en Nijeberkoop. Met zo’n 1600 inwoners nog echt een historisch dorp en het is zo’n 900 jaar oud. Oldeberkoop is ontstaan op de zandruggen tussen de riviertjes de Linde en de Tjonger. Dat is ook de reden dat het dorp niet verder gegroeid is. De dorpskern lijkt nog steeds onderdeel uit te maken van het verleden. De uit de 12e eeuw stammende Bonifatiuskerk past hier heel mooi bij. de Open Stal, waar Wieneke het over had, is een jaarlijkse kunstmanifestatie waarbij kunstenaars hun werk exposeren door het hele dorp zowel binnen in stallen als ook op anders plaatsen.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.