Straffe spanning in Doesburg
Straffe spanning in Doesburg

Straffe spanning in Doesburg

bVision & Photography

Niet echt een trafohuisje, dit blok in Doesburg, maar wel een bijzondere elektriciteitshuisje als je weet hoe het tot stand is gekomen en hoe ik eraan ben gekomen. Margo Dubbeldam-Knegjes had een artikel gevonden over een bijzonder huisje met een verhaal erachter. Maar laten we bij het begin starten. Een 17 jarige jongen was in contact gekomen met het bureau Halt en had een taakstraf open staan van 5 uur. Aan de coördinator Esther Bosgoed van jongerencentrum 0313 in Doesburg werd gevraagd om hiervoor een passende straf te bedenken.

bVision & Photography

Op basis van de opvallende profielfoto was te zien dat de jongen erg creatief was. Ook in Doesburg is men net als in Heerlen goed bezig met Street-Art en Esther vroeg hem of hij het zag zitten om een dit trafohuisje aan de Kraakselaan te voorzien van een leuke graffiti. Na de goedkeuring door bureau Halt en uiteraard de andere betrokken instanties kon hij samen met een professional aan de slag. Het ontwerp is geïnspireerd door markante gebouwen in de (Hanze)stad Doesburg. U zult begrijpen dat er een veelvoud van de tijd nodig was om dit te realiseren, dit voer je niet uit in 5 uurtjes. Maar ik kan me voorstellen dat iedere keer als hij hier voorbij komt hij even terug denkt over het ontstaan.

bVision & Photography

Ik heb contact gezocht met Esther Bosgoed van jongerencentrum 0313, met de vraag of ik de door haar gemaakte foto’s kon gebruiken voor mijn wekelijkse blog over trafohuisjes. Ze was meteen enthousiast en stuurde me de gevraagde foto’s door, waarvan een selectie hiervan vandaag te zien is. Het resultaat mag er zijn. En wat mij betreft mogen ze al deze kolossen voorzien van mooie afbeeldingen…
Overigens is er nog zo’n huisje van graffiti voorzien, maar daarover later in een ander bericht.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.