Spanning in het Hem in Zaandam
Spanning in het Hem in Zaandam

Spanning in het Hem in Zaandam

bVision & Photography

Het volgende Trafohuisje, of beter transformatorstation, vinden we op het complex van het Hembrugterrein en is op de foto gezet door Di Mario. Hij Heeft er een verhaal bijgezet welk ik jullie niet wil onthouden.:
Op het Hembrugterrein in Zaandam, achter hoge hekken en strenge beveiliging, produceerde de Artillerie Inrichtingen vanaf 1895 vuurwapens, artillerie en munitie voor het Nederlandse leger. In 2003 werden de militaire functies van het terrein opgeheven en vestigden zich er de eerste kunstenaars en creatieve geesten. Een decennium later volgden enkele ondernemers na het startsein van de overheid om het gebied opnieuw te ontwikkelen tot woon- en recreatiegebied. Het HEM is nu een nieuw huis voor eigentijdse cultuur. En daar had ik laatst een diploma-uitreiking. Toen ik dit mooie gebouw zag, kon ik natuurlijk niet laten om er een foto van te maken.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.