Scharendijke
Scharendijke

Scharendijke

bVision Photography

Vandaag een bijdrage van Ria, deze stuurde de foto’s op van dit Elektriciteitshuisje uit Scharendijke aan de Elkerzeeseweg… en bijt daarmee meteen de spits af van de bijdragen van gasthuisjes. (en er zijn al meerdere bloggers die een inzending hebben ingestuurd). U ziet ze staan in heel Nederland, en in België ook.

bVision Photography

bVision Photography

Coördinaten: 51.728889,3.841231


Grotere kaart weergeven

Eén reactie

 1. T.W.Rosmolen

  Geachte Heer,
  In de PZC van hedenmorgen zag ik dat mevr.van Felius transfoprmatorstations fotografeerde voor een geïnteresseerde, dat bent U dus.
  Het 10 kV station ( zo heten ze officiëel) met het pannendakje komt niet algemeen voor.De bouwkundige dienst van de PZEM ( Prov.Zeeuwse Elec.Mij) hield rekening met de omgeving waar zo´n station werd gebouwd. Die met het pannedakje bij Ellemeet is er één van de 4 die er op Schouwen-Duiveland staan( hebben gestaan).Nl biju het gehucht Nieuwerkerke ( Schutje) , Brijdorpe en ,nu afgebroken in de Steiltjesstraat in Zierikzee.
  Het afgebeelde station met het betonnen dak kwam het meest voor, onderscheiden in 3 type´s, een kleine, Babystation genoemd, dit type en een groter station.Deze staions vervingen de Torenstations, hoge transformatorstations vanwege de bovengrondse netten.Later kwamer er ook nog stations van Durox bouwblokken,gevolgd door de “compactstaions”, die kant en klaar werden neergezet.De stenen staions hadden een zgn open schakelinrichting, alle leidingen liepen open door de ruimte,later is dit vervangen door Hazemeyer gesloten schakelinrichtingen. De betonnen compactstations zijn er in diverse grootten.
  Als het U interesseerd, ik heb nog een foto van een inmiddels gesloopt station in de Oude Moolweg in Renesse. Mail dan wel even hoe ik die foto´naar U verstuur.
  Met vriendelijke groet, T.W.Rosmolen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.