Patong Thailand
Patong Thailand

Patong Thailand

Trafohuisjes bVision.nl

Patong is een grote, mondaine badplaats op het eiland Phuket in Thailand, omgeven door groene heuvels aan een mooi zandstrand met boulevard. Het centrum is zeer levendig met vooral ’s avonds veel bedrijvigheid. Langs de hoofdweg liggen pleintjes met concentraties van open barretjes en soms harde muziek. In enkele zijstraten is prostitutie, maar de sfeer blijft gemoedelijk en men is niet opdringerig. Van Chantal kreeg ik deze serie mooie foto’s toegezonden. Ondanks dat het een warboel lijkt is het toch gestructureerd.

Trafohuisjes bVision.nl

Op de foto hierboven zie je een masttransformator, vroeger hier ook wel toegpast. In onze buurlanden zie je ze wel vaker. De transformator word hoog in de mast geplaatst, net onder het hoogspannings gedeelte. Gebruikelijk in thailand zijn de trafo’s rond de 250 KVA in steden als Patong. De zwaarste modellen welke op deze manier worden ingezet zijn rond de 400 KVA (KiloVoltAmpere). De laagspanning is in Pantong, net als hier 230 Volt en voor bedrijven 400 Volt. De betrouwbaarheid van deze masttrafo’s is recentelijk nog in het nieuws geweest na aanleiding van een brand in een discotheek in Patong waarbij een aantal toeristen zijn omgekomen.

Trafohuisjes bVision.nl

Op de twee foto’s hieronder is duidelijk de scheiding te zien tussen hoog en laagspanning. De schone hoogspanning
zijn de bovenste wat dikkere draden die verbonden zijn via isolatoren, en daaronder het zootje met de 220 Volt bedradingen.

Trafohuisjes bVision.nl

Trafohuisjes bVision.nl

Patong op het eiland Phuket in Thailand

Trafohuisjes bVision.nl

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.