Kundl  Oostenrijk
Kundl Oostenrijk

Kundl Oostenrijk

Trafohuisjes bVision.nl

Kundl ligt in Tirol en wel tussen Wörgl en Kufstein aan de rivier de Inn het bestaat uit vier gedeelten, n.l. Kundl, Liesfeld (in het noorden), Saulueg (in het zuiden) and St. Leonhard (in het westen). Dit trafohuisje staat in St. Leonard aan de achterzijde van de Kerk. Niet special denk je dan. Dat klopt, maar dat geld niet voor het dak. Dat zijn allemaal houten plaatjes die over elkaar heen liggen. Dat tref je in Oostenrijk nog veel aan, maar men verlaat dit principe. Vroeger hield zo’n dak een mensenleven. Met de luchtvervuiling van tegenwoordig gaat het een stuk minder lang mee en dient het na een jaar of 25 tot dertig al te worden vernieuwd.

Trafohuisjes bVision.nl

Ook al is het maar een kleine plaats qua inwoners, op industrieel gebied is het anders. In 1658 werd er een brouwerij neergezet en werd er het Kundler bier gebrouwen. Deze brouwerij werd uiteindelijk een farmaceutisch bedrijf (1946), biochemie Kundl. en later hernoemd naar Sandoz GMBH, uiteraard gelegen aan de Biochemiestraße. Daarnaast worden in Kundl ook nog tractoren en kleine bedrijfswagens gebouwd en zijn er nog andere industrieën.

Trafohuisjes bVision.nl

De coördinaten zijn 47.458926 en 11.963208 (Google Maps)

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.