Spanning aan de Breestraat in Vrouwenpolder
Spanning aan de Breestraat in Vrouwenpolder

Spanning aan de Breestraat in Vrouwenpolder

Trafohuisjes bVision.nl

Dit, min of meer eenvoudige trafohuis is op de kaart gezet door Haba. Het ligt aan de ingang van het oude Breezand op de hoek van de Fort de Haakweg. Het huisje is redelijk nieuw, maar gebouwd in een stijl die meer op Oost-Duitse huisjes doet lijken. Niet het degelijke wat je van zo’n gebouw zou verwachten. Aan de andere kant staat toch zo’n 10.000 volt te wachten. Maar aan de andere kant hoeft een huisje ook niet mooi te zijn, alleen maar functioneel en veilig…

Trafohuisjes bVision.nl

Fort den Haak is een klein natuurgebied met duinen, poelen, graslanden en struweel. Het is gelegen op de plaats van de voormalige schans Fort den Haak, ooit gebouwd als verdediging tegen mogelijke Spaanse landingen op de noordkust van Walcheren. Op de landkaart is mooi de zee te zien waar het eigenlijk om ging.

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.