Spanning bij de Grebbelinie
Spanning bij de Grebbelinie

Spanning bij de Grebbelinie

Trafohuisjes bVision.nl

juniHans Bank stuurde mij de bijgaande foto’s van dit mooie trafohuisje in Hoogland (Amersfoort). met de volgende tekst erbij:
Hallo Sjoerd,
Het is wel jammer dat het laagspanningshuisje zo is toegetakeld, op googlemaps ziet het er nog netjes uit. Het staat op de hoek van de Coelhorsterstraat en de Droevendaalsesteeg, het straatnaambordje is trouwens fout, daar is Droevendaalsesteeg met een “a” geschreven in het buitengebied west. Foto’s maken was wat lastig, vanwege de begroeiing en dat men er een openbaar toilet van heeft gemaakt. Een foto maken van de achterkant is een beetje gelukt, je kunt het ventilatierooster zien boven in de muur. De voorkant is aardig volgeklad met graffiti, een mooie plek om daar rond te hangen in de avonduren voor de jeugd.

Trafohuisjes bVision.nl

De omgeving is een onderdeel van de Grebbelinie stelling en valt onder de rijksmonumenten in Amersfoort. Zo heeft deze dijk het Complexnummer : 528527 – Grebbelinie, Coelhorsterkade en is een open verdedigingswerk uit 1785. De Coelhorsterkade is een van de meest noordelijke keerkades van de Grebbelinie en ligt ten westen van Amersfoort tussen de Coelhorsterweg en de Grebbeliniedijk. De kade diende was de keerkade tussen de 9e of Coelhorsterkom en de 10e of Vuijdijkkom. De kade heeft een lengte van ongeveer 750 meter. Omschrijving: In 1785 aangelegd aarden verdedigingswerk, bestaande uit een aarden wal, aangelegd als verdedigingswal. De Coelhorster kade is een voorbeeld van een waterlinie annex verdedigingswal. De dijk diende als steunkade voor inundaties en als verdedigingswal. Op de kade bevindt zich nog een tankversperring uit de mobilisatie van 1239-1940.

Trafohuisjes bVision.nl

Meer informatie: http://rijksmonumenten.nl/monument/528529/coelhorsterkade/amersfoort/

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.