Spannung rondom Kiel (1) Arnis
Spannung rondom Kiel (1) Arnis

Spannung rondom Kiel (1) Arnis

Trafohuisjes bVision.nl

Augustus
Alles begint meestal met een mail, in dit geval van Jeanne
Hoi Sjoerd
Je krijgt van mij weer eens aanvoer voor je blog. Zelfs op vakantie blijf ik die huisjes zien. Zie mijn weblog voor meer informatie. Ik hoop dat het voldoende informatie is zo. Het huisje in Arnis ligt aan de rand van een parkeerplaats aan de Neuer Damm.
Groeten
Jeanne

Trafohuisjes bVision.nl

En dat is dan het eerste van drie huisjes die weliswaar op elkaar lijken, maar een totaal ander tekening hebben. Het gaat me niet om de feiten of historie, maar om de plaats waar ze staan en uiteraard de diversiteit van de huisjes. Hoe meer verschillen in uiterlijk of tekening, hoe leuker ik het vind.

Trafohuisjes bVision.nl

Arnis ligt aan de noordelijke oever van de Schlei. Het is de kleinste stad van Duitsland. Arnis bestaat in wezen slechts uit een lange straat met kleine huisjes uit de achttiende en negentiende eeuw. Het stadje heeft een merkwaardige ontstaansgeschiedenis. In 1667 wilde de landheer de bewoners van Kappeln tot lijfeigenen maken. Honderden van hen vluchtten uit de stad naar het naburige eiland Arnis en stichtten daar een nieuwe stad. De bewoners leefden van de visvangst en koopvaardij. Hun schepen kwamen zelfs in de Middellandse Zee en de stad werd welvarend.

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.