Vakantiespanning in Oostvoorne
Vakantiespanning in Oostvoorne

Vakantiespanning in Oostvoorne

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Van Wieneke van het blog Griemank kreeg ik het bovenstaande trafohuisje toegestuurd met de volgende begeleidende tekst:
Hallo Sjoerd,
Afgelopen week waren we in het dorp Oostvoorne (ligt op Voorne-Putten). Hier hadden mijn ouders lang geleden een zomerhuis en ik heb in mijn jeugd dus heel wat prachtige vakanties doorgebracht aan strand en zee. Ik was hier misschien wel 35 jaar geleden voor het laatst eens geweest. We logeerden er in de buurt en ik vond het erg leuk om nu nog eens een nostalgische wandeling te maken en meteen wat oude plekjes te bekijken. Het was heerlijk zonnig weer en dat maakte de wandeling natuurlijk ook fijn. Er is in die ruim halve eeuw uiteraard heel wat veranderd, maar toch had ik nog aardig wat herkenningservaringen. Zo kwam ik o.a. langs het landgoed Mildenburg, dat zowat midden in Oostvoorne ligt tegenover het schitterende raadhuisje en vlakbij de ruïne van de burcht van Jacoba van Beieren. Bij een van de ingangen van dit oude landgoed staat een trafohuisje en dat heb ik even voor jou op de plaat gezet. Ik kon er jammer genoeg niet omheen lopen en om dat goed te maken heb ik het informatiebord maar gefotografeerd.
Groeten van Wieneke

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

En daar sta je dan midden in Oostvoorne en een Google Maps of Bing die niet thuis geven. Maar eerlijk is eerlijk, ik zocht verkeerd. Jacoba van Beieren, de burcht, het raadhuis, allemaal aan de verkeerde kant van de weg. Het landgoed ligt er tegenover, Nu alleen nog de juiste ingang zoeken… En laat je dat nou van bovenaf niet kunnen zien. Maar, toch gevonden. En het was de moeite waard toch. Het huisje staat er goed onderhouden bij.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.