Spanning in ’t Ven
Spanning in ’t Ven

Spanning in ’t Ven

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het is even wat rustig met het aanbod van de trafohuisjes, dat geeft mij de gelegenheid om weer eens ene uit mijn eigen archief te halen. Deze vond ik toevallig op weg naar Peer in België. Zoals je aan dit kasteeltorentje kunt zien had deze ook eens een bovengrondse voeding. De aansluitingen daarvan zaten aan de voorzijde. Langzaam aan verdwijnen ook in Belgie dit soort iconen uit de geschiedenis. Het torentje staat aan de Venweg in Maaseik

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

’t Ven is een gehucht van de Belgische stad Maaseik. De Venweg vormt de historische kern. Het is gelegen ten noorden van het centrum van Maaseik. Het gehucht ’t Ven zou in de 14de – 15de eeuw ontstaan zijn bij de ontginning van het dekzandgebied. ’t Ven staat afgebeeld op de Ferrariskaart (1771-1777) onder de naam “Hameau Venne” en op de Atlas der Buurtwegen (1841) onder de naam “Ven Hameau” waarbij ‘hameau’ Frans is voor gehucht.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

En deze raad zou ik met 10.000 volt zeker ter harte nemen. Dit toch doen levert vaak een verkoold lichaam op met deze spanning.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.