Spanning in Speuld
Spanning in Speuld

Spanning in Speuld

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het trafohuisje van vandaag is gepot door Di Mario, van DiMario.info Het staat aan de garderenseweg in Speuld. Nooit van gehoord was het eerste waaraan ik dacht. Toch ligt dit huisje bijzonder mooi verscholen in de omgeving, ondanks de grootte. Veel groter dan de normale huisjes die hier voorbij komen.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Speuld is een kleine boerengemeenschap in de gemeente Ermelo, in de provincie Gelderland. Speuld ligt een kleine 7 km ten zuidoosten van het centrum van Ermelo, en ruim 4 km ten noorden van Garderen en een kleine kilometer ten zuiden van de provinciale weg 302.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

De plaats stamt ergens uit de 13e eeuw en heette vroeger Speulde. Het is omgeven door enkele prachtige natuurgebieden. Om te beginnen met de Ermelosche Heide in het noordwesten, verder het Speulderbos in het westen, en het Speulderveld in het zuiden en oosten, en dan nog de landgoederen Staverden en Leuvenum in het noordoosten. Eigenlijk best wel een omgeving om te wonen.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.