Klimspanning in Schoorl
Klimspanning in Schoorl

Klimspanning in Schoorl

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het had als titel ook spanning in de Schoorlse duinen kunnen zijn, maar dat begon teveel te lijken op de titel van een spannende roman. Maar laten we starten bij het beging van aflevering 1, volgende week aflevering 2 van spanning in de duinen. De foto’s in beide afleveringen zijn gemaakt door Wieneke van het blog Griemmank.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het trafohuisje staat waar de Klimweg uitkomt op de zeer drukke Duinweg. Het is pas geschilderd want op de vorige google maps ronde was het nog helemaal volgespoten met graffiti. Het is gewoon een doelmatig transformatorhuisje. Maar zoals Wieneke scheef, het is wel een duinhuisje en het staat op een schitterend plaats daar in Schoorl.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Voor degene die niet bekend zijn met Schoorl, Schoorl is een dorp in de gemeente Bergen en het ligt in de provincie provincie Noord-Holland. Bergen en dus ook Schoorl liggen aan de kustlijn van de Noordzee. Schoorl was vroeger een zelfstandige gemeente. Door de ligging aan zee en de mooie beboste omgeving trekt het plaatsje veel toeristen. Het is ook bekend geworden door de vele (aangestoken) duinbranden, waardoor veel mensen geëvacueerd moesten worden.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.