Spanning in de Weerd (2)
Spanning in de Weerd (2)

Spanning in de Weerd (2)

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het trafohuisje wat vandaag in de picture staat is ook gelegen in de Weerd, vlakbij Roermond. Dit Trafohuisje ligt in de buurtschap zelf. Ook een huisje met een verhoogd gevaar voor overstromingen. In januari 2011 was de buurtschap allen nog maar per boot te bereiken en enkele huizen en een gedeelte van de kapel stond onder water door de hoge waterstand van de maas. de buurtschap in het nieuws toen die door hoge waterstand van de Maas alleen nog per boot bereikbaar was en er water in enkele huizen gestroomd was.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Midden in de buurtschap staat een kapel op de grens tussen de vroegere graafschappen Horne en Gelre. Op de buitenmuur van de kapel zijn de hoge waterstanden aangegeven welke de buurtschap hebben getroffen. De kapel werd in 1860 gebouwd.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Buurtschap De Weerd ligt rond de gelijknamige weg. Buurtschap De Weerd omvat ca. 35 huizen en ca. 10 woonarken en heeft ca. 115 inwoners. Ten noordoosten van De Weerd ligt het Stuw- en sluiscomplex Roermondse Weerd.

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.