Spanning in de lage sloot
Spanning in de lage sloot

Spanning in de lage sloot

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het trafohuisje van deze week is op de foto gezet door Bertie van Bertiebo en daar heb ik verder helemaal niets aan toe te voegen. Bertie schrijf:
Ha Sjoerd,
Deze is misschien niet zo bijzonder, maar de plaats waar ik hem vond is dat wel. Dat is namelijk Holysloot. Vlak bij Amsterdam. Je fietst de stad uit en je bent in een oase van rust. En hier is een van de vroegste nederzettingen van Waterland gevonden. Een dorpje van pioniers uit Friesland, die ‘het Almere’ (IJsselmeer) overstaken om zich hier als boeren te vestigen. De oudste kaart waarop Holysloot wordt vermeld dateert van 1164. Holysloot is een verbastering van holle Y-sloot, wat laagliggende sloot betekent. Ik wist dit niet allemaal van mezelf hè, ik zag het op een bord. De foto vind ik wel leuk omdat op de klok nog de drie kruisjes van Amsterdam staan.
Groet van Bertie

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.