Koninklijke spanning in Brugge
Koninklijke spanning in Brugge

Koninklijke spanning in Brugge

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Het trafohuisje van deze week is te vinden in het Koningin Astrid park in Brugge.
Dit Landschapspark is oorspronkelijk gesticht als kloostertuin van de Minnebroeders, zo rond 1250. Meer dan vijf eeuwen konden de minderbroeders er rustig werken en mediteren. Nadat de Fransen het bewind in handen kregen en bij wet alle religieuze gemeenschappen ontbonden, werd het klooster gesloopt en kwam de tuin in particuliere handen. Zo rond 1850 werd de tuin met alles erop en eraan door de gemeente opgekocht, om er enerzijds de Magdalenakerk te bouwen, de gevangenis uit te breiden en er een park bij te maken, het heeft nadien verschillende namen gehad dit park, maar toen in 1935 Koningin Astrid stierf kreeg het park ter nagedachtenis haar naam. Het Koningin Astridpark. Uiteraard is het koninklijke trafopaleis van later datum, maar de koninklijke allure heeft het wel. Het dak heeft voor mij wulpse vormen, als ik het zo mag uitdrukken. Ook België heeft zo zijn uitzonderlijke trafohuisjes…

click to see the picture big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.