Trafohuisje aan het Tiendplein in Rotterdam
Trafohuisje aan het Tiendplein in Rotterdam

Trafohuisje aan het Tiendplein in Rotterdam

bVision & Photography

De bijgaande foto’s van dit vroegere multifunctionele huisje zijn door Di Mario van Di Mario.info genomen. En zoals gebruikelijk had hij daarbij zijn eigen commentaar, en daarom laten we hem eerst even zelf aan het woord, voordat ik er mijn toevoegingen bij zet:

bVision & Photography

Di Mario:
Rotterdam echwel. Als je er toch bent, dan moet je meteen maar mooie plekken opzoeken en als je dat doet, dan moet je ook meteen maar huisjes op de foto zetten. De West-Kruiskade. Ooit de beruchtste straat van Rotterdam, tegenwoordig een hotspot voor foodliefhebbers van binnen en buiten de stad. De drugshandel is er de kop in gedrukt, maar spannend is het er nog steeds. Nu dankzij de vele toko’s en de keur aan Aziatische, Arabische en Caribische eethuisjes die je er vindt.

bVision & Photography

Oorspronkelijk is dit huisje uit 1926 en was destijds al uitgerust met een klokkenhuis, en wat normaal was in een stad als rotterdam, en met een urinoir. Het laatste werd rond 1990 (ja toen pas) vervangen door een bloemenkiosk, die inmiddels ook al verdwenen is. De klokkentoren bleef, gelukkig. Geweldig is, dat het dak met de terracotta decoraties alles heeft overleeft en toch prima in de omgeving past. Ook de functie van klokkentoren is er nog steeds, zij het met een iets futuristische opbouw. Dat geeft het geheel toch een zeker cachet.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.