Amersfoort, spanning in de dierentuin
Amersfoort, spanning in de dierentuin

Amersfoort, spanning in de dierentuin

bVision & Photography

Trafohuisjes kun je op de gekste plaatsen tegenkomen moet Di Mario, van Di Mario.info, gedacht hebben toen hij dit trafohuisje tegenkwam in het dierenpark Amersfoort. Het trafohuisje is geheel aangepast aan de omgeving waarin het staat en het lijkt zo uit Japan te komen. Het huisje is gewoon een vierkante blok, maar de kleuren, en vooral de dakbedekking geven dit huisje een oosters tintje.,

bVision & Photography

De dierentuin is op 22 mei 1948 opgericht en was aanvankelijk een klein dierenparkje, een uit de kluiten gewassen kinderboerderij met wat uitheemse dieren. Later werden hier roofdieren aan toegevoegd, gevolgd door olifanten. Rond 1960 kwamen de eerste chimpansees en werd het Dierenpark langzaamaan voller en voller. In 1988 vond er een aanzienlijke uitbreiding plaats. De Ark van Amersfoort werd geopend en het savannegebied werd aangelegd. Het park nu circa 20 ha groot. Het is een echt familiepark en heeft voor de kinderen naast de dieren een drietal grote speeltuinen.

bVision & Photography

DierenPark AmersfoortAdres: Barchman Wuytierslaan 224, 3819 AC Amersfoort
Openingstijden:
zaterdag 10:00–17:00
zondag 10:00–17:00
maandag 10:00–17:00
dinsdag 10:00–17:00
woensdag 10:00–17:00
donderdag 10:00–17:00
vrijdag 10:00–17:00

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.