Het is spannend in Purmerland
Het is spannend in Purmerland

Het is spannend in Purmerland

bVision & Photography

U dacht wellicht is Di Mario van Di Mario.info naar toe, even in de wacht dus… Anders moeten andere mensen héééél lang wachten tot ze aan de beurt zijn (een beetje overdreven, maar dat moet kunnen. Alles komt aan de beurt, maar laten we hem eerst zelf even aan het woord:
Dit trafohuisje kom ik dus al jaren tegen als ik met de trein richting Amersfoort, Utrecht of Rotterdam ga. Al jaren denk ik, het zou toch mooi zijn als ik die ook eens op de foto kan zetten. Op de terugweg moesten we hard lopen, want de trein kwam er bijna aan, maar ik kon het toch niet laten om deze ook op de foto te zetten.

bVision & Photography

En ik dus blij dat hij daar even langs is gegaan om een paar foto’s te maken, en niet te vergeten, precies aan te geven waar het ligt. Ik ken uiteraard ook niet veel meer dan mijn eigen omgeving en moet de rest ook zoeken. Het ligt bij het koetshuis zoals u op de foto’s kunt zien en het ziet er keurig uit, niet heel speciaal, tenzij je deze wil benoemen als opgezet in Amsterdamse stijl door de gemetselde horizontale klinker-lagen in een andere kleur. Jammer dat er toch nog enkele onverlaten het nodig vonden om nog even een spuitbus te gebruiken

bVision & Photography

’t Koetshuis van “Spoorzicht”is gevestigd in Nijkerk, op de hoek van de Spoorstraat en de Stationsweg. Rond 1860 is “Spoorzicht” gebouwd, gelijk met de spoorlijn Amersfoort-Zwolle. In die tijd was “Spoorzicht” tevens een Hotel, stalhouderij, sleperij, smederij en Koetshuis. Dit is nu ook de huidige naam. Ook was het een pleisterplaats voor de postkoets Groningen-Brussel.

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.