Spanning in Amersfoort dat is zeker
Spanning in Amersfoort dat is zeker

Spanning in Amersfoort dat is zeker

bVision & Photography

Het trafohuisje wat vandaag iun de belangstelling staat is ingezonden door Hans Bank van het zeer muzikale Logbankje. Ik durfde het bijna niet te zeggen, maar ik dacht eerst even aan zo’n openbaar bad- of pishokje met al die blauwe tegeltjes. Bij nader inzicht bleek het toch een transformatorhuisje te zijn. Het ligt er ook nog eens super, zo voor die woontoren. Dit was de bijgaande tekst:

bVision & Photography

De wijk Nieuwland in Amersfoort noord is in 2001 opgeleverd en is dus een jonge Vinex-wijk. Zo kwam ik na mijn bezoek aan de tandarts een klein trafohuisje tegen, was me nog niet eerder opgevallen. Het is een heel speciale uitvoering. Door de nieuwe stikker herkende ik het als trafohuisje. Maar ja, Sjoerd en trafohuisjes maakt je scherp. Het is een hoogspanning verdeel station en ligt aan de Lageboog, onder de woontoren aan de Watersteeg, een herkenningspunt als je over de A1 aankomt rijden.
Vriendelijke groet, Hans Bank

bVision & Photography

De wijk Nieuwland is opgedeeld in vijf delen. Deze delen zijn het Stadskwartier, de Lage Hoven, de Hoge Hoven, het Waterkwartier. Een deel wat aanvankelijk was voorbestemd voor kantoorterrein, is uiteindelijk het vijfde deel geworden: Stadstuin. In het midden ligt het centrum dat verder geen naam als kwartier kent en daarmee eigenlijk een zesde wijkgedeelte is. De wijk Nieuwland kent veel vijvers en sloten. Door de wijk loopt een rondweg waarvan de naam wisselt per kwartier. Wel eindigt de naam van de rondweg telkens op -dreef. De wijk is omringd door een wal, gemaakt van afgekeurde bakstenen. (bron: wikipedia)

bVision & Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Eén reactie

  1. Ted Smeding

    Beste Sjoerd,

    Al jarenlang fotografeer ik o.a. transformatorhuisjes. Van Amersfoort en omgeving heb ik best veel foto’s. Helaas heb ik nooit een doel gevonden om iets met deze digitale verzameling te doen (op een paar ingelijste collages na dan). Graag zou ik op jouw website een bijdrage willen leveren indien mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.