Amersfoort – spanning aan de hogeweg
Amersfoort – spanning aan de hogeweg

Amersfoort – spanning aan de hogeweg

bVision & Photography

Een transformatorhuisje, in België meestal een elektriciteitscabine of distributiecabine genoemd, is een huisje waar een of meer transformatoren geplaatst zijn om hoogspanning om te zetten naar laagspanning voor distributie aan huishoudens en bedrijven. Veelal wordt hiervoor 10 kV of 15 kV omlaag getransformeerd naar 400/230 V.
Het architectonisch schitterende huisje van vandaag vinden we in Amersfoort aan de hogeweg. Het is op de foto gezet door Ted, die een opmerking plaatste op de trafosite met de vraag of ik geïnteresseerd was in het plaatsen van zijn trafohuisjes op mijn site. Hetgeen resulteert in dit eerste huisje, maar er zullen er nog diverse volgen, waarvoor dank. Hij leverde de volgende omschrijving aan:
Een trafohuisje van stadsarchitect C.B. van der Tak. Dit huisje staat op het terrein van een voormalige gemaal en waterwingebied. Het ligt ook een eind uit het centrum van Amersfoort. Eigenlijk wel jammer, want zo valt dit huisje een beetje weg tegen het drukke knooppuntverkeer in de directe omgeving.

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.