Spanning aan de rand van Assendelft
Spanning aan de rand van Assendelft

Spanning aan de rand van Assendelft

Het trafohuisje van deze week is ingezonden door Jeanne van sjannesblog en staat aan de rand van Assendelft aan de Kanaalweg. Het is een huisje ontworpen door architect Han van Loghem uit Haarlem. Deze grossierde in ontwerpen voor trafohuisjes en bijna alle ontwerpen van Han hebben de haan en de hond in het ontwerp staan. Het verhaal van de Haan en Hond is uitzonderlijk en is onder de link te lezen. Maar laat ik Jeanne het verhaal verder vertellen:
Al iets langer geleden tijdens onze eerste etappe van Waterliniepad zag ik dit trafohuis staan naast een boerderij met een mooie spreuk aan de rand van Assendelft. Het geheel viel op door de Hollandse frisheid, schoon en netjes. Ook door de tegelplateau’s van hond en de haan en de oranje tegels met uit stekend dak, allemaal kenmerken van de Amsterdamse stijl.

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.