Spanning aan het Vondelplein in Amersfoort
Spanning aan het Vondelplein in Amersfoort

Spanning aan het Vondelplein in Amersfoort

Het had zo mooi kunnen zijn, dit huisje aan het Vondelplein in Amersfoort, wat door Ted op de foto is gezet. Maar helaas dit Puntgevelhuisje is rijkelijk beklad. Dit is een bouwstijl die je regelmatig tegenkomt in Amersfoort en omgeving. De transformatorhuisjes hebben allemaal een hoog tot zeer hoog puntdak. Ook kenmerkend is het verticale rooster boven de deur. Sommige zijn helaas inmiddels al gesloopt, maar gelukkig staan er ook een paar op de (gemeentelijke) monumentenlijst. En een aantal van deze huisjes staan reeds hier op de site.

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.