Spanning op de Brink in Doldersum
Spanning op de Brink in Doldersum

Spanning op de Brink in Doldersum

bVision & Photography

Zo nog ergens deze zomer schreef Frank 103 de onderstaande tekst
Hoi Sjoerd,
Een paar weken geleden zag ik dit spannende trafohuisje in Drenthe, in het dorpje Doldersum, waar de Boylerstraat overgaat in de Brink. Helaas heeft de gemeente er een lelijke glasbak naast geplaatst, maar hopelijk zijn de foto’s toch goed genoeg voor jouw verzameling transformatorhuisjes.
Ik schreef meteen terug dat dat wel even kon duren, en glasbak of niet, het gaat om het trafohuisje. Een mooi schoon exemplaar wat hier zeker niet mag ontbreken. Er staan er inmiddels meer dan 500 op, een aardige verzameling. Niet ver van Doldersum liggen twee grafheuvels uit de late Steen- of IJzertijd die in de volksmond de ‘majoor’ en de ‘generaal’ genoemd worden. Rondom de brink staat een tiental boerderijen, een café-restaurant met een camping en een hotel en dit markante trafohuisje uiteraard. En dat was Doldersum…

Onderstaande afbeeldingen zijn aanklikbaar

bVision.nl een Parkstad Limburg blog uit Hoensbroek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.