Rilland (2)
Rilland (2)

Rilland (2)

Trafohuisjes bVision.nl

Het hier beschreven trafohuisje ligt aan de hoofdweg 60 in Rilland en is op de foto gezet door Di Mario. Het ziet er nog goed uit en nog geheel gevrijwaard van graffiti. Maar goed, dat kan van de ene op de andere dag veranderen. Want de plaats waar dit huisje staat is voortdurend onderdeel geweest van heftige discussies. Het ligt vlakbij Hotel ’t Klooster.

Trafohuisjes bVision.nl

En dit hotel kent een wisselende schare van vreemde bezoekers en wordt meer gezien als een asielzoekerscentrum dan als een opvang voor in de buurt werkende “gastarbeiders”. In plaats van de paters Franciscanen, zitten er nu voor het merendeel Portugese arbeiders die het gebrek aan Nederlandse arbeidskrachten opvangen. Ondanks het protest van de Rillanders. Het klooster is nu zachtgeel geverfd en de kerk roze. Uiteraard is het gebouw aangepast voor deze arbeiders en zijn er voorzieningen aangebracht zoals een rookkamer, een bar, een eetzaal voor het ontbijt en een eetzaal voor het avondeten. De Portugezen werken voornamelijk in de Mosselvangst en verwerking daavan en in de Unnen…

De coördinaten zijn 51.41893, 4.17299(Google Maps)

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.