Roeselare (4)
Roeselare (4)

Roeselare (4)

Trafohuisjes bVision.nl

Het huisje van vandaag is ingezonden door onze blogvried Franky Spruytte beter bekend van Suskeblogt op zijn gelijknamige weblog. Het eenvoudige huisje staat op een rotonde op de hoek van de Wilgenstraat en Lindenstraat. De buurt waar het staat is vooral bekend omdat daar het Heilig Hart ziekenhuis ligt.

Trafohuisjes bVision.nl

Het ziekenhuis werd begin jaren 20 van de 20e eeuw opgericht in het zuiden van de stad door de Zusters Missionarissen van het Onbevlekte Hart van Maria, die er hun toekomstig missiezuster een opleiding gaven. Het Heilig-Hartziekenhuis werd na de Tweede Oorlog meer dan een halve eeuw geleid door zuster Laura Hoet. Het gebouw werd in de loop van de 20ste eeuw meermaals uitgebreid met nieuwe vleugels. In 1987 fusioneerde het ziekenhuis met het nabijgelegen Maria’s Rustoord. Dit was een voormalig rusthuis, in 1934 opgericht door de Zusters van Liefde uit Heule, maar ondertussen omgevormd tot een ziekenhuis. (info wiki)

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

2 reacties

  1. Pingback: Spanning in het Kleine Bassin in Roeselaere « bVision & Photography

  2. Pingback: Roeselaere (5) « Trafohuisjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.