Roeselaere (5)
Roeselaere (5)

Roeselaere (5)

Trafohuisjes bVision.nl

Het Trafohuisje van vandaag is ingezonden door onze blogvriend Franky Spruytte beter bekend van Suskeblogt op zijn gelijknamige weblog. Het begint als een heel devoot plaatje. Het is gelegen op de hoek van de Kleine Bassinstraat en de Landbouwstraat. De Kleine Bassin werd destijds gegraven voor de watervoorziening voor de stoommachines in de textielfabrieken. De waterplas van 25-tal meter breed en een 400-tal meter lang en is pas gerenoveerd. Wellicht dat Francky daar nog wat meer over kan vertellen.

Trafohuisjes bVision.nl

Het trafohuisje staat vlakbij de stationsbuurt waar Francky werkzaam is. Het heeft als primaire spanning 15000 Volt, die omlaag wordt gebracht naar 400 Volt tussen de fases (230 volt op het stopcontact). Het op zich plompe huisje ziet er door het gebruik van gele bakstenen meteen een stuk vriendelijker uit dan het huisje aan de Wilgenstraat.

Trafohuisjes bVision.nl

Trafohuisjes bVision.nl

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.